GameBox.ro

Adolf Hitler

Adolf Hitler

    Se naste in 1889 , la Braunau , in Austria Superioara . In 1907 , ramane orfan prematur , apoi se duce la Viena . Aici NU este admins la Academia de Arta si, pentru a supravietui , lucreaza ca decorator ucenic .. Este influientat de antisemitismul lui Karl Lueger si de ideologiile pangermaniste ale lui Georg Schonerer(cu 2 puncte pe o). In 1912 , se muta la Muchen (cu 2 puncte pe u), lucreaza ca muncitor in constructii si, la izbucnirea razboiului , se inroleaza voluntar intr-un regiment bavarez. In 1916, va ri ranit pe frontul de pe raul Somme . Hitler da vina infrangerii militare a Germaniei pe marxism si pe iudaism , fapt care il convinge definitiv si de necesitatea asigurarii exsistentei poporului german eliberandu-l de dusmanul sau intern,evreii . In 1919 adera la Partidul Muncitoresc care ,in 1920 , ia numele de Partidul National-Socialist al Muncitorilor Germani . Multumita abilitatii sale propagandistice , in 1921 va deveni seful de neconstetat , creand o formatiune paramilitara,SA(batalioane de asalt). In noiembrie 1923 , inspirandu-se din marsul asupra Romeni al lui Mussolini , incearca la Munchen(cu 2 puncte pe u) o lovitura de stat , impreuna cu generalul Erich Ludendorff,cu obiectivul de a se indrepta asupra Berlinului.
   Va fi apoi , condamnat la cinci ani de temnita , va fi amnistiat in decembrie 1924.In timpul detentiei incepe sa scrie "Mein Kamp" in care isi expune programul politic si nu numai. Tema fundamentala este rasismul , in particular cel antisemit , cu exaltarea implicita a rasei ariene; datoria suprema a statului este conservarea si cresterea rasei prin intermediul cucerii Lebensraum(spatiul vital), realizabila in interiorul unui stat ierarhizat si autoritat , modelat pe principiul sefului suprem . In 1925 , Hitler reconstruieste partidul si il organizeaza ostaseste.
   Alegerile pentru Reichstag reveleaza forta miscarii naziste , care obtine peste 6 milioane de voluntari . Coalizandu-ste cu alte forte politice , Hitle initiaza faza decisiva a luptei pentru daramarea institutiilor parlamentare ale Republicii de la Weimar , recurgand la organizatii fasciste teroriste , sub acoperirea unui respect formal al legalitatii . In 1932 , ajuns functionar al guvernului de la Braunschweig , primeste cetatenia germana . In aprilie 1932 , candideaza la alegerile pentru presedentia republicii , dar este infrant de Hindenburg. In iulie , anul urmator , nazismul obtine o victorie neta in alegerile pentru Reichstag , iar pe 30 ianuarie 1933  Hitle este numit cancelar al Reich-ului.
   Formeaza un guvern de coalitie.Obtinand puteri depline in martie 1933 , suspenda libertatile fundamentale , lichideaza opozitia si instaureaza dictatura Partidului Nazist . Dar , pe 30 iunie 1934 , si acesta este supus unei epurari crancene, cu suprimarea tuturor opozantilor din interiorul lui . Pe 2 august 1934 , unifica in mainile sale functiile de presedinte al Reich-ului si de cancelar , impopotonandu-se cu titulatura de Fuhrer(cu 2 puncte pe u) und Reichskanzler. Realizand rapid un regim totalitar coerent cu principiile programatice ale national - socialismului , Hitler isi concentreaza activitatea pe politica externa si pe inarmare in vedea razboiului . In ajunul conflictului , in februarie 1938 , isi asuma in fapt si controlul asupra Wehrmacht-ului. Neincrezator in raportul cu comandantii militari , concentreaza puterile in propriile maini . tocmai de nemultumirea Wehrmachtu-ului se naste cea mai periculoasa  opozitie fata de el , ce duce la atentatele din 13 martie 1943 si 20 iulie 1944 care ii dau prileujul sa dezlantuie o alta eliminare sistematica a oponentilor interni . Dar de-acum sfarsitul e aproape . In fata inaintarii aliate , Hitler se retrage in buncarul sau de la Berlin , se sinucide pe 30 apirilie 1945 impreuna cu Eva Barun cu care se casatorise cu o zi inainte .

Dictionar
[spoiler]
Antisemitismul denumește o atitudine ostilă față de evrei numai pentru faptul că sunt evrei.
pangermanism = Doctrină politică preconizând unirea tuturor populațiilor de origine germană într-un singur stat .
marxism = Sistem de idei filozofice, economice și social-politice de orientare materialistă, care susține principiul luptei de clasă în scopul instaurării orânduirii comuniste
iudaism = Religie răspândită în rândurile evreilor, având ca izvor al dogmei sale Biblia și Talmudul; mozaism.
a amnistia = A elibera printr-o amnistie ;a scuti de o pedeapsă; a ierta; a scuza.
antisemit(a) = persoana care practica antisemitismul .
antisemitism = atitudine ostila fata de evrei .
arianism = Doctrină creștină formulată de preotul Arie, care nega natura divină a lui Cristos
epurare = Acțiunea de a epura, epurație, curățire, purificare.
suprimare = Acțiunea de a suprima și rezultatul ei; înlăturare; nimicire.
[/spoiler]

citate celebre A.Hitler
[spoiler]
Cei care au supravietuit luptelor, nu sunt si cei mai valorosi, adevaratii eroi au cazut pe campurile de batalie.
Spune o minciuna suficient de tare si suficient de mult si lumea o va crede.
Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
Multimea este ca o nevasta proasta.
Eu nu voi semna niciodata o declaratie de razboi, eu voi actiona.
[/spoiler]

Poze Adolf Hitler
[spoiler]
[[IMG]http://img52.imageshack.us/img52/7924/downloadfsl.jpg[/IMG]](http://imageshack.us/photo/my-images/52/downloadfsl.jpg/)


[/spoiler]

Tot ce am scris mai sus , am luat dintr-o carte , a fost scris de mine , etc . Tinand cont ca este prima oara cand fac asta sper ca mi-a iesit cat de cat .
P.S. : astept propuneri pe pm , cu urmatorul / urmatoarea subiect / subiecta .

Like Adolf Hitler on facebook : http://www.facebook.com/pages/Adolf-Fuckin-Hitler/290016667717793

Follow Adolf Hitler on twitter :https://twitter.com/#!/AdolfHiltler

susrsa : Istoria Ilustrata a celui de-al II - lea Razboi Mondial .

Eu spun sa concentrezi informatiile caci texte din astea ma indoiesc ca vor fi citite de prea multe persoane + wikipedia avem toti… Incearca sa gasesti ceva curiozitati… :slight_smile:

Ideea e ca am zis sa nu pun doar viata lui , ca nu citeste nimeni aia , fiind deja pe wikipedia … O sa tin minte , pe viitor …

De exemplu imi place partea cu " citate celebre". :slight_smile:

Foarte bine. Imi place sa vad ca mai sunt si copii interesati de istorie

Am citit in ziar ca Adolf Hitler a fost salvat de la innect pe la 3-4 ani de un calugar.

Hm,pe viitor,incearca sa scrii mai putin , si nu cred ca e nevoie sa mai pui partea cu Twitter si Facebook,ca totusi,nu tine de cultura .
Ah,da,si apropo…

aia e de fun :doh:

totusi , inca astept pm cu subiectul de maine .

Interesant.

Hitler are facebook? :open_mouth:

Mai pe scurt , Hitler a pornit al doilea Razboi Mondial . Avea ciuda pe evrei . Stiu tot al doilea Razboi Mondial . Primu vreau sa-l invat . Dar , totusi , nu stiam unde s-a nascut si cum de a ajuns in varf . Mersi cheni .

Adaugă surse.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

http://www.gamebox.ro/forums/threads/19813-O-gura-de-cultura